Gaias dagbok!

 

Söndag 18 november 2007

Ni må tro att matte är glad. Jag har fått ny medicin och det känns bra. Jag springer upp och ner i skogen och så här glad ser jag ut.

 

         
Jag har inte burit min svans på detta viset på länge nu, så idag skulle det fotograferas!

 

Onsdag 7 november 2007

Mycket har hänt sen sist. Jag har varit riktigt dålig i min rygg och matte har nog varit väldigt orolig. Men skam den som ger sig. I ett obevakat ögonblick var jag igen inne i sovrummet och denna gång var det orange t-shirt och duntäcke som blev offren. Gissa bara vad husse sa om sitt duntäcke. Till matte sa han bara "Vad har du tänkt göra med det här då?", menande duntäcket. :-)) Matte satt sen en hel lördag och sydde och fixade för att stänga in dunen igen, men fint blev det! Trots att hon jagade dessa dun så var det en ansenlig mängd som åkte in i dammsugaren.

Det blev bara svårare och svårare att gå på toaletten och vi var till veterinären igen. Nu skulle hon in där bak och hon sa att det var infekterad analsäck. Som tack såg jag till att hon fick svårt att se. Glasögonen blev prickiga och även skyddskläderna. Jag säger bara LUKTEN :-))

Nåja det spolades rent och faktiskt så känns det bättre.

Ny medicin har jag fått men den hjälper inte speciellt bra. Det är för jobbigt när det är kallt och jag vill inte gå med på promenaderna så jag får ibland vara hemma vid elementet.

Och matte har möblerat om i sin bokhylla så att hon kan lägga byxor och tröja där när hon ska sova. Men jag löser nog det så småningom också. :-))

 

Söndag 16 september 2007


Nu ligger jag risigt till igen :-))

 

Husse har letat nytt täcke länge och det skulle vara ett speciellt som var extra tunt och heter "extra cool" och skulle finnas på Hemtex. Han har letat runt snart all Hemtex i Sverige och han till och med ringde matte när hon var i Gävle igår att hon skulle in i Valbo och leta.
Matte föreslog att leta på Jysks också och där hittade han till slut ett liknande, detta är ju sommarvarianten så de är utgående just nu.
Lycklig kom han hem och visade upp sitt kap och så in med det i sovrummet. MEN, han glömde att stänga dörren!! Jag hade tidigt kännt att här låg en gås gömd så in smög jag och lätt som en plätt fick jag upp en ruta med GÅSdun och oj vad gott det var. Matte hörde mig alldeles för fort och kom och bröt det roliga och vad husse sa och tänkte vill ni nog inte veta :-)) men det verkar som han inte ska få något nytt täcke i år heller!!

 

Söndag 9 september 2007

Nej nu blir jag snart förbannad. Den där Taimi hon har börjat, precis som jag, att när matte släpper henne så försvinner hon och dyker upp hemma eller precis i slutet av promenaden. Jag får gå kopplad här hemmavid men Taimi hon får springa igen och matte pratar så mycket om hur fantastisk hon är som kommer och dyker upp på slutet av rundan, och idag kom hon precis när vi var framme vid övergångsstället. Matte blev helt lyrisk över hennes "taiming".

Jag fattar inte vad skillnaden är faktiskt! Jag som tar hand om alla smutsiga barnnosar, städar upp efter alla picknickar och låter mig klappas av alla barn på skolgården och i lekparken. Orättvist är det i alla fall!

 


Och inte ser klok ut heller !!

 

 

Lördag 8 september 2007

Ja nu är sommaren slut verkar det som men den har som vanligt varit fylld av kul saker. Skabbis är ju toppen som alltid och jag fullt sjå med att städa upp efter alla. Det slängs kläder på marken, maten lämnas på bordet och det serveras ben, riktiga köttben. Matte fixar fem stycken, ett åt oss var, men hur det nu blir så slutar det med att jag har fem och de andra står där med lång nos.

 

 

Jag har blivit hånad hela sommaren för min nya stil. Jag är nämligen punkare på gamla dar, allmänt kallad "Gaia med tofsen"! :-)) Hur kul är det att jämt få höra "Vad är det för en kul tofs hon har på ryggen?" Matte har kämpat och slitit med den att den skulle bort, men den har suttit som berget.
Ganska häftig tycker jag själv :-))

 


"Gaia med tofsen!

 

Fjällen var en kull grej må ni tro. Först och främst så får ju även jag springa lös hela tiden, inga barn i fjällnaturen. Var finns de förresten, är dagens barn för trötta för att vandra i fjällen? Men det var ju inte det jag skulle berätta om, utan vi hade kompisar med, dvs Eva och Lasse, en annan Lasse alltså. Matte försökte uppfostra dem att man plockar bort godis, papper etc från soffbordet, inga trosor lämnas på golvet, man stänger dörren till sovrummet. 50+ är de allihop så ni förstår hur svårt det blev och vilket paradis för mig. Eva har numera stringtrosor hon med :-)) Det roligaste, för mig, var ju den dagen när de gjorde matsäck för att ha med och de trodde väl alla att de andra hade packat ner den. Men jag visste ju att delar av gruppen INTE hade packat ner matsäcken, men det skulle de inte bli varse förrän uppe på fjället. Ni skulle hört dem! Skyllde på varandra om vem som missat att lägga ner matsäcken i ryggan. Som tur är har min matte alltid extra mat sig, hon har en låda med diverse godsaker för akutbehov, så alla blev mätta till slut.
Men när vi kom hem och de hittade plastpåsen i tusen bitar uppe på sängen, först då förstod de att det var JAG!!!


Då låg jag inte bra till kan jag ju säga :-))

 

 

Men det fixade jag lätt sedan nästa dag när jag fick skavsår på mina trampdynor. Oj vad matte smorde och baddade på dem och det var sååååå synd om mig. Vi fick till och med en vilodag och vi åkte och åt våfflor med sylt och grädde på.

 

 

Fredag 20 april 2007

Jag har varit hos veterinären! Jag vet inte om ni vet men jag har ont i min rygg och har haft det i två år nu. Nu var det dags igen för en koll. Vilken tur jag hade. Kexkäringen var där idag och även hon blir äldre märker jag för hon glömmer. Jag får alltid kex av henne men nu skulle jag röntgas och då skulle jag ha en lugnande och då blir det inget att äta. Men så ändrade de sig och de provade utan nålstick och då gäller det att sköta sig, så även fast jag skulle ligga på rygg först så låg jag blickstilla. Kex blev det och bilden blev bra. Nu var det dags för nästa foto och jag låg alldeles platt på sidan. Mera kex. Då glömde kexkäringen att stänga locket. :-)) Då har jag inte ont i ryggen utan vig som en katt fixade jag mera kex. Ni skulle sett mig där jag stod med munnen full av kex som stack ut på alla sidor. Nu gällde det att svälja snabbt. Då skulle Taimi, som var med för sin klåda på örat, få ett tröst kex men hon är ju fin i kanten och det funkar inte på det där stället utan blixtsnabbt blev hon av med det och så stod hon där och såg undrande ut. Det gäller att ta för sig i livet.

Nu kom Marianne, veterinären, och såg bekymrad ut. Jodå hon hade hittat två konstiga utskott på mina ryggkotor vid svansen. En bild till och nu hade jag bilden helt klar på hur man skulle göra så nu regnade det nästan kex på mig :-)) Svansen var helt ok men precis vid svansfästet är det något som är fel! Det vet jag alldeles för väl, det gör ju ont :-((. Jag har ju svårt att gå på toaletten nämligen.

Nu ska experten tillfrågas och så får vi se vad det blir sen. Kan ju vara så att det blir ett besök till ganska snart och då blir det mera kex, men jag tror att matte nöjer sig med telefonkonsultation. Det sved i plånboken! :-))


Mera kex tack!!

 

Lördag 14 april 2007

Jag håller kurs för matte och jag måste säga att hon börjar bli duktig. Min mamma Mayi lärde mig massor om hur matte ska tränas men jag har inte kunnat utveckla det förrän nu. Jag väcker henne kl 5 varje morgon och går upp och gnäller. Hon tror då att jag tänker hungerspy så hon kommer upp och ger mig några godisar så jag får något i magen. Bra va!
Det bästa är att hon glömt det när vi sen ska få frukost, så jag får vanlig portion. Den är ändå minst av allas. :-))
Matte är lite misstänksam så en morgon så sa hon bara "Den går jag inte på!" Då var det bara att gå upp och spy lite galla så var det åtgärdat. Nu är hon så lydig och kliver upp med detsamma.

Ett litet tips till alla er som är drabbade av bantningsflugan hos era slavar.

 


Jag håller på att svälta ihjäl!

 

Lördag 3 februari 2007

Ni som har märkt att matte går med tröjan utanpå byxorna istället för innanför kanske undrar varför? Hon har ju varit så himla noga tidigare med att sticka den innanför.

Jag kan berätta: Hon köpte nya manchesterjeans när hon var över på den Amerikanska specialen och de blev snabbt hennes älsklingsbrallor. :-))
Men vilken lycka vara länge!! En dag bara kände jag att jag måste kolla in dem eftersom nu hon tycker att de är så toppen. Genast förstod jag varför, linningen var alldeles utsökt. Mums, mums sa jag och vad matte sa det går inte att skriva ner. :-)) Länge gick hon sedan med trasig linning och ojade sig att den måste lagas. Till slut så gjorde hon det och allt var frid och fröjd.

Så skulle hon till Cruft's och upptäckte ett hål på andra sidan av brallan. Nu var hon inte nådig och lagas skulle det, det var ju hennes bekvämaste brallor och de ska man ha på sig när man flyger. Kvickt så letades det runt efter lämplig lapp och nu har hon papegoja på vänster sida.

 

 

Måndag 14 mars 2005

Matte tog oss på en tur utmed kanalen. Det gäller att springa med och visa god vilja i början för då slappnar hon av. Vi sprang över stock och sten, det regnade ymnigt. Vid vändpunkten höll jag mig lite vid sidan av, och jodå, hon missade. Jag hörde henne några minuter senare uttala diverse ord man ej sätter på skrift.  #&%*****¤## Gaia!

Jag tänkte det var lika bra att hålla sig undan. Så jag lunkade på och snart var jag i närheten av djursjukhuset. Där får man ju passa sig, antingen får man ett stick i kroppen, eller så lyser de en i ögonen med en stark lampa och en gång var det en som skulle peta mig där bak. Nej här gäller att smida planer. De har ju nämligen godis därinne också.

Kan man tänka sig, en dörr stod öppen så jag gick in. Lukten av fikarum går mig sällan förbi och så även denna gång. Hmm, det luktade lite mer än bara fika, köttbullemacka! Här gällde det att spela med. Jag gick in i rummet och där satt trevliga pojkar och flickor och ett litet huvud på knäet gjorde att en och annan köttbulle slank ner till mig. Men till slut började de tyvärr fundera på vems jag var. Inte är hon min sa alla.

Matte har ju skrivit upp vårt telefonnummer på mitt halsband så snart var kontakt tagen och matte var på väg.

Nu kom hon. Oj det gällde att visa att man längtat!! Hon hade med sig fikabröd till dem som tack för att de tog hand om mig. Tog hand om, det klarar jag så bra själv eller hur?

Men Mattias som var den som sett till att detta löste sig på bästa sätt han var lite orolig att jag inte fick tillräckligt med mat hemma så jag åkte därifrån med en 3kg påse Hills.

Det gjorde jag bra va!

 

Torsdag 4 maj 2005

Ni skulle hört matte i morse.  Hon kom ut i badrummet och upptäckte att det hängde tygbitar ut ur springorna på tvättkorgen. Vid närmare inspektion visade det sig att det var hennes trosor och de saknade grenen eller var reducerade till stringmodell. Inte visste jag att matte hade ett sådant ordförråd!

Detta var droppen för matte. Jag har ju hållit på med detta ett tag och blivit ganska skicklig på att öppna dörrar och tvättkorgar osv för att få tag på läckerheterna. Nu blev det plötslig en väldig aktivitet. Dörrkarmarna slipades så att dörrarna gick att stänga, påsar inhandlades för att hängas upp i badrummet för ”specialtvätt”, lådor inhandlades och placerades högt, dvs onåbara för mig. Men jag är optimist, de lugnar ner sig snart och så släpper det, plus att jag nog ska hitta på egna lösningar på problemet också.

 

Tisdagen den 8 november 2005

Matte har varit med dottern i Växjö på utställning. Spolingen Jarrah fick följa med och även brorsan Fagge. Typiskt. Jag ska alltid vara den som ska vara hemma och ta hand om mamma.

Men synden straffar sig själv som dom säger. Matte tappade fokus igen och gick och lade sig utan att tänka på att byxorna hade vitlökslever i fickan. Ja en del får gå med rumpan bar! Det var tyvärr ganska segt att få ut allt, fickan var så jädrans liten, så jag fick ta en del av byxan också. Oj oj, ni skulle hört henne. ”Mina älsklingsbyxor och den sabla hundrackan osv.” Men hon glömmer snart! Jag behövde dock ut följande natt och då lät hon hård på rösten igen. ”Du kan gott ha det! Är det lite trögt min söta dam?” Men jag behöver bara se lite ledsen ut så smälter hon och hjälper till. Som sagt, det som går in där fram skall ut där bak, även om det behövs lite draghjälp från matte.

 

Onsdag  7 december 2005

Tidigt i morse vaknade jag och kände mig lite olustig. Vet inte vad det var men jag gick runt och kollade i lägenheten lite och vad hittar jag. Husses favoritbyxor! De kan inte ha blivit tvättade på länge. Härligt både smakade och luktade de. Men jag måste säga att det är lite jobbigt, för man blir så törstig! Och segt är det. Tänk bara på alla sömmar runt grenen som ska tuggas igenom. Men det fyller bra i magen för en som jag som ska banta hela tiden. Mattes idé alltså L

Husse blev nog lite deprimerad av detta. Där stod han med sina nya kamoflagebyxor utan grendel och matte låg i sängen och försökte hålla sig för skratt, eller rättare sagt explodera. Jag vet precis vad hon tänkte, ”han kan få en del han med!”

Men husse han blev så sen av allt detta att han inte hann äta frukost, så jag tyckte lite synd om honom.

 

Lördag 25 februari 2006

Idag har jag ätit flera frukostar.

Alltså matte, hon börjar bli gammal. Hon är inte alls så observant som hon brukar vara. Hon sitter med sitt te och sin smörgås och plötsligt så är det något annat som fångar hennes uppmärksamhet. Hon reser på sig och glömmer ta med sig mackan. Jag har försökt lära henne det hur många år som helst, men inte. Så snabbt som blixten attackerar jag och hela mackan slinker ner. Matte märker inget, nästan, utan undrar ”Hade jag ätit upp mackan, eller…..?” Hon böjer sig ner och ser min blick och då vet hon, men hon har samtidigt resignerat.

 

 

Fredag 7 april 2006.

Jag lurade matte att släppa mig!

Matte vill ju inte släppa mig pga kända orsaker men jag har fått husse att göra det och då är jag så snäll och lydig så matte började hon med. Så några gånger följde jag så snällt men så kom idag. Vi gick på golfbanorna och det var så kul vi sprang runt runt. Så plötsligt tyckte Jarrah att nu drar vi till andra sidan och kollar harpluttar. Det brukar vara fullt att äta där. Ok sa jag. Vi drog allihop! Men inga harpluttar där att äta, någon annan hade väl varit före. De andra drog tillbaka men jag tänkte att nu är jag redan så långt ifrån henne så det spelar ingen roll. Matte ropade och visslade men jag brydde mig inte. Hon talade ju om så bra var hon var. De gick hemåt och hon ropade. Jag hade ju inte riktigt tid att hänga med. Det finns ju så oerhört mycket gott att äta ute den här tiden på året, allt som tinar upp. Dagisarna och skolorna är ute i området ofta med matsäck och det blir rester kan jag tala om. Matte brukar säga att vi ska söka kommunalt bidrag eftersom vi hjälper till med renhållningen så bra. Inte ett vitt papper blir kvar när jag är i närheten.

Men nu började det bli lite olustigt. Jag hörde dem inte längre. Hade de gått hem?? Jag traskade på hemåt och tittade mig noga för när jag gick över gatan och så sprang jag snabbt uppför backen. Och kom inte in! En dam försökte hjälpa mig men hon hade inte koden. Men alla känner alla här så till slut kom en annan dam som visste hur man kommer in. Jobbigt blir det man ska låtsas att man blir så där glad och underdåning när jag kommer tillbaka. Jag som bara vill in och vila.

Tyvärr så leder väl detta till att min fria tid blir mindre igen. Men snart är det sommar och det betyder Skabbis och där är jag fri.

Ska förresten bli kul att se hur de tänker lösa detta med trosor på släta bergen när de badar. Pinne ute i vattnet med vidhängande påse kanske!

 

Vid pennan Gaia med hjälp av matte Mia Löwbeer.

PS Gaia är en alldeles underbar liten basenjifröken som tagit det som sin uppgift att göra livet glatt och hon är smart. När vi flyttade in här så kollade hon snabbt in köket, gick fram till sopskåpet och med ett klodrag konstaterade ”magnetlås, så bra!”

Numera har vi barnlås där!