Nordisk Ch


född: 2000-06-15
röd/vit tik
Ch Tamsala Silkn Soksi  x Tamsala Make Awish
uppf. Jan Robert, Australien
äg. Monica Massih
 

Splash 14 år!

Splash landade med ett plask på Arlanda, en sen höstkväll 2001. Hon kom 4,5 månader gammal från Australien, en pigg liten tjej, som kom ut ur buren där på godsterminalen, tittade sej omkring och sa "hej, här är jag, vad ska vi göra nu då? Hundar har ni med er, va' kul." Hon kom snabbt in i flocken här hemma, hennes filosofi har alltid varit "jag ska inte störa", hon pulade med sina leksakslådor och Moa och Ruby insåg snart att den där behöver man ju inta tala om saker och ting för.

Plaskan, som Mia kallar henne, gör verkligen skäl för sitt namn. Första gången jag släppte henne efter ca 1 vecka, hoppade hon i bäcken här utanför, i november! Hon simmar också och nu i vinter har hon upptäckt tjusningen med att leka med stora lurviga hundar i snön. Men stort och lurvigt ska de' va'!

Hon är en lätt hund att ha att göra med, med på det mesta. Hon absolut älskar lure-coursing, och det är nånting vi ska satsa på, hon skriker när hon ser andra hundar springa. Vi tränar även agility, som hon tycker är jättekul. När jag äntligen fick min mini - hund (under 40 cm), så ändrades naturligtvis reglerna och hon går i medium klassen. Lydnaden ska vi väl putsa på, så hon åtminstone kan ställa upp i klubbmästerskapet.

I utställningsringen har hon gjort bra ifrån sej. Liten, men naggande god, får man säga! En riktig liten karamell, som en domare sa!

Splash har haft tre kullar valpar
1. (2+3) och stolt pappa vår egen Fagge, Ch Yulara Fulared Fagus.
En av valparna är svensk champion och två är certvinnare.
2. (2+3) och stolt pappa är FCh, AmCh Berimo's Roustabout SC, sv/v
3. (2+3) och stolt pappa Ch Reveille Tricycle Two, tri

Höftledsröntgad B
Ögonlyst 20120909 UA
DNA test för fanconi (markör test) - troligen bärare


Fotoalbum


STAMTAVLA

Ch Tamsala Silkn Soksi Ch Tamsala Silkn Memory Ch Kampala Kip
Ch Tamsala Calico Patches
Ch Tamsala Snow Crystal Ch Jamila's Madahiro Re
Tamsala Polly Perkins
Tamsala Make Awish Ch Tamsala Himself Ch Jamila's Jamadari
Tamsala Rhapsody Nblue
Three Wishes of Woz Ch Smooth Operator of Woz
Jocasta's Jet Rubikhan of Woz